Zamislite kad bih ja za Depardjea rekao...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zamislite kad bih ja za Depardjea rekao... "

Režiser Emir Kusturica oštro je odgovorio na uvrede koje mu je na festivalu u Veneciji uputio glumac ŽŽerar Depardje.

"Zamislite kada bih ja rekao za Depardjea da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olaškica a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi, uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao ostalom i Francuzi", rekao je srpski reditelj u tekstu objavljenom na portalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Iskra.com, prenosi RTS.

"Zamislite kada bih ja za Depardjea rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mešina jedna, da je umesto pi..nja, u prvoj klasi „Er Fransa" upravo iza sebe ostavio g..no, kleptoman jedan koji svoje radničko poreklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozija a kada završi reklamu za špagete krade posuđe od rekvizitera", odgovorio je Kusturica u tekstu objavljenom na portalu "Iskra" .

Francuski glumac Žerar Depardje je u intervjuu za italijanski dnevni list "Republika", koji je dao na filmskom festivalu u Veneciji, optužio srpskog reditelja Emira Kusturicu da je "lažni lik".

Rimski dnevnik podseća da je Kusturica na venecijanskoj Mostri juče zajedno sa italijanskom glumicom Monikom Beluči predstavio novi film "Na mlečnom putu".

"Kusturica je jedan lažan lik, jedan "menteur", lažov . On je sav jedna fikcija, jedan iskonstruisani lik, želi da se pravi da je Ciganin, ali nije to, on je dete buržujskih roditelja, nije umetnik iz naroda kakvim želi da se predstavi. On nije čak ni Srbin, Srbi ga svi preziru. On je jedan užasan lik, jedna potpuna farsa", sasuo je lavinu uvreda francuski glumac na račun Kusturice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.