Špijunka: Tasovac šalje Mocarta za krave

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijunka: Tasovac šalje Mocarta za krave

MINISTAR kulture Ivan Tasovac dobio je nedavno „domaći zadatak“ od Emira Kusturice. Ne, nije ga slavni režiser angažovao da komponuje muziku za neki novi film. Prirodnjak Kusta proučavao je naučna istraživanja koja pokazuju da krave daju kvalitetnije mleko kad slušaju klasičnu muziku. Zato je zadužio Tasovca da mu snimi CD sa melodijama koje će da utiču na punomasnost i kvalitet mleka. Ministar kulture i višegodišnji čelnik Beogradske filharmonije preporučio mu je izbor iz dela austrijskog velikana Volfganga Amadeusa Mocarta. Kremanci pričaju da krave od tada pasu kao da su na Alpima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tasovac:Krave da slušaju Mocarta, biće bolje mleko

Izvor: Mondo, 01.Avg.2014

Na molbu Emira Kusturice da mu preporuči klasiku koja će uticati da krave daju kvalitetnije mleko, ministar kulture Ivan Tasovac je napravio izbor iz dela Volfganga Amadeusa Mocarta...Na molbu Emira Kusturice da mu preporuči klasiku koja će uticati da krave daju kvalitetnije mleko, ministar kulture...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.