Salma dolazi kod Kusturice

Izvor: Blic, 02.Jul.2009, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salma dolazi kod Kusturice

Emir Kusturica u septembru u Mokroj Gori počinje da snima film „Sedam prijatelja Panča Vilje i žena sa šest prstiju”. Ekipa se nakon toga seli u Španiju i Meksiko gde će snimanje biti nastavljeno. Za sada se zna da će od stranih glumačkih zvezda igrati Salma Hajek, a Emir će ovoga leta napokon odlučiti kome će poveriti ulogu ovog intrigantnog meksičkog revolucionara.

Za sada su u igri Havijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bardem i Džoni Dep. Sa Depom je Emir već radio film „Arizona drim” koji je nagrađen „Srebrnim medvedom” u Berlinu. Njih dvojica su se toliko zavoleli da je Dep nedavno izjavio: „Za Emira bih skočio sa Ajfelovog tornja!”. On će biti specijalni gost narednog festivala „Kustendorf” u januaru u Drvengradu. Od uloge Panča Vilje u ovom trenutku dele ga unapred potpisani ugovori za filmove koje radi. Ali, ukoliko uspe da nađe slobodne termine, eto njega na Mećavniku već u septembru.

Biografija

- Rođena 2. septembra 1966. u Meksiku

- Prva ulogu 1988. u seriji „Un nuevo amanecer"

- Najzapaženiju ulogu imala je u filmu „Frida"

- Ćerku Valentinu rodila je 21. 9. 2007.

- Za Fransisa Pinjola se udala 18. jula 2008

Havijer Bardem je po mnogima k’o stvoren za ulogu revolucionara koji je bio i veliki zavodnik i ženio se mnogo puta. On je takođe drug slavnog reditelja i obožavalac muzike koju izvode Emir Kusturica i „No Smoking Orchestar”, pa često dolazi na njihove nastupe sa drugaricom Salmom Hajek koja će sigurno igrati u filmu.

- Scenario je završen i pripreme za snimanje su u toku. Jedino što je sigurno jeste to da će u filmu igrati Salma Hajek i da ću snimanje početi u septembru. A muška uloga? Možda će to biti Dep, možda Bardem, a možda neko još jači. Mada, nije isključeno ni da ulogu Panče Vilje poverim nekom potpuno nepoznatom glumcu. Sve je u igri - kaže Emir Kusturica.

Scenarista Gordan Mihić je mesecima radio na scenariju koji je pre nekoliko dana završio i predao reditelju.

- Odustali smo od ideje da scenario bude adaptacija romana Džemsa Karlosa Blejka „Prijatelji Panča Vilje”. Knjiga jeste obimna, veoma dobra, iscrpno prati razna važna i naizgled manje važna zbivanja, dijalozi su sjajni, ali, ipak, morao sam da nađem još građe za priču kakvu je Emir želeo. Koristio sam isečke iz štampe i iskaze savremenika - kaže Gordan Mihić.

Novi album „No Smoking Orchestra”

Kako bi proslavili deset godina zajedničkog rada, Emir Kusturica i „No Smoking Orchestar” objavili su best of album sa 20 pesama. Na ovom disku nalaze se najbolje numere sa albuma „Crna mačka, beli mačor”, „Unza unza time”, iz opere „Vreme Cigana”" Cena albuma na „Amazonu” (najpoznatiji sajt za internet kupovinu) je 13 evra. Grupa se trenutno nalazi na turneji po Španiji i Francuskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.