Izvor: Politika, 23.Avg.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni vladika pokušao da prevari Kusturicu

Užice – Brza i efikasna bila je juče akcija užičke policije u Mokroj Gori, na Mećavniku, u Drvengradu reditelja Emira Kusturice. Osujećen je pokušaj prevare uz lažno predstavljanje, više svojstven filmskim nego životnim pričama. U neslavnoj glavnoj ulozi tog „filma” našao se Čačanin Dimitrije Eminović, predstavljajući se kao vladika dečanski Teodosije, ali u uspehu svog takvog nastupa i namere >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da protivzakonito dođe do novca nije uživao – završio je, brže nego što se nadao, sa „lisicama” na rukama.

Sve je počelo, kako nam je ispričao Emir Kusturica, juče oko podneva kad ga je telefonom pozvao čovek koji se predstavio kao vladika Teodosije i zamolio ga da svojim novcem pomogne lečenje srpskog deteta sa Kosova, koje, navodno, ima problema sa obolelom kičmenom moždinom.

– Odmah mi se to učinilo sumnjivim – kazao je za „Politiku” reditelj. – Valjda sam se svojim rediteljskim zanatom izveštio da osetim glumu, da prepoznam lažno, i kod lopova, političara, svih drugih. Rekao sam da pričeka da na Mećavniku proverim da li imam novca, pa ću ga zvati. Odlučim, ipak,da prvo obavestim policiju u Užicu, javim to načelniku Policijske uprave Zoranu Mitričeviću. Potom, pozovem lažnog vladiku i javim da ću dati nešto para, neka dođe u Drvengrad.

I čovek u civilnom odelu pojavio se u određeno vreme u Drvengradu, u kancelariji gde ga je čekao Emirov saradnik Rade Čančarević.

– Kad je taj navodni izaslanik vladike zatražio obećani novac, odjednom su pred njega izašla dva policajca u civilu, poslata iz Užica da spreče prevaru. Bila je to zaista efikasna akcija policije. Utvrđeno je da se radi o Dimitriju Eminoviću iz Konjevića kod Čačka, te da sve ovo sa vladikom Teodosijem nema nikakve veze, već da je Dimitrije ovako pokušao prevarom da dođe do mog novca. Kad sam ja zatim došao, samo je rekao: „Jao, brate Emire, jako mi je žao” – ispričao nam je Kusturica, dodajući da se čuo i sa pravim vladikom dečanskim Teodosijem koji o ovome ništa nije znao, ali već je čuo da ima slučajeva da se neki lažno predstavljaju u njegovo ime.

Pomenute pojedinosti ovog događaja potvrdio nam je i načelnik Policijske uprave u Užicu Zoran Mitričević, rekavši da ga je Kusturica najpre obavestio o sumnjivom pozivu i predložio da ne bi bilo loše da proverimo.

– Proveravali smo broj telefona sa koga je došao poziv, pratili kretanje tog lica, a zatim poslali dva operativca na Mećavnik. Dimitrije Eminović je lišen slobode za krivično delo prevare u pokušaju i sada sledi dalji krivični postupak – izjavio je za „Politiku” Mitričević.

B. Pejović

[objavljeno: 23/08/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kusturica razotkrio lažnog vladiku

Izvor: B92, 23.Avg.2008

Beograd -- Izdajući se za vladiku dečanskog Teodosija, Čačanin D.E. pokušao je da prevari reditelja Emira Kusturicu, piše Politika... Kusturica za Politiku kaže da ga je juče oko podneva telefonom pozvao čovek koji se predstavio kao vladika Teodosije i zamolio ga da svojim novcem pomogne lečenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.