Sarajevo nije bilo bespomočna žrtva, več logor pun vojnih meta

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 08.Sep.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo nije bilo bespomočna žrtva, več logor pun vojnih meta

Suđenje Radovanu Karadžiću se nastavlja. Nastavlja se "Haški teatar" i dokazivanje, unakrsno ispitivanje ... Tako je u ponedeljak svjedok haškog tužiteljstva na suđenju rekao da su sve granate ispaljene na Sarajevo tokom ratnog razdoblja dolazile sa srpskih položaja. Ekrem Suljević, nekadašnji pripadnik Odjela za protudiverzijsku zaštitu Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) tadašnje Republike BiH, tokom rata >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << je, kako kaže, radio na sakupljanju neeksplodiranih projektila koji su padali na grad Sarajevo, te smatra da su za sve napade na grad krive srpske snage.
"U gradu smo svi bili žrtve, na pijaci, na poslu, na putu ... U svakom slučaju se može reći da je projektil doletio sa pozicije neprijatelja, odnosno Vojske Republike srpske (VRS), jer Sarajevo je bilo okruženo cijeli rat i svugdje okolo su bile snage VRS-a ", kazao je svjedok tokom unakrsnog ispitivanja.
Suljević je svjedočenje pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) počeo 21. jula, kada je govorio o radu Odjela za protudiverzijske zaštitu, a Karadžić je unakrsno ispitivanje počeo narednog dana.
Tokom unakrsnog ispitivanja Karadžić je kazao da namjerava dokazati kako Sarajevo nije bilo "bespomoćna žrtva srpske vatre, već logor prepun vojnih meta".
Na ovom ročištu počelo je i izravno ispitivanje zaštićenog svjedoka Tužiteljstva KDZ088, koji će iskaz dati na zatvorenoj sjednici.

Naredno ročište zakazano je za utorak 7. septembra, prenio je Justice Report.
Ni jedan ljudski zakon nije savršen. Pravda je spora i nekad kasno dođe. Ali prava istina če ipak jednom isplivati na površinu. A, jedini koji znaju pravu istinu su oni koji su bili tu kada se sve dešavalo. I jedno je sigurno, da su vrlo rijetki među njima oni koji če staviti ruku na srce  i izreči pravu istinu o svemu.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.