Priština ponovo aplicira za Interpol

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština ponovo aplicira za Interpol

Priština ponovo pokušava da bude primljena u članstvo Interpola, a pismo o tome generalnom sekretarijatu te međunarodne policijske organizacije poslali su premijer Kosova, Ramuš Haradinaj i ministar policije Ekrem Mustafa.

Prištinski portal Kalko tvrdi da je imao uvid u i-mejlove koje su Haradinaj i Mustafa poslali generalnom sekrearu Interpola Jirgenu Štoku.

Prema pisanju ovog portala, biće to 10. pokušaj Prištine da se priključi članstvu u Interpolu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali je svaki put do sada odbijen.

Prošle godine Generalna skupština Interpola odbacila je zahtev Prištine za članstvo velikom većinom glasova od ukupno 192 zemlje članice, preneo je Tanjug.

Za prijem u članstvo ove najveće svetske policijske organizacije potrebna je dvotrećinska većina. Kalko piše da je i za ovu godinu izdvojen zavidan iznos novca za lobiranje za članšvo Prištine u Interpolu. 
Pogledaj vesti o: Ekrem Jevrić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mediji: Kosovo ponovo aplicira za članstvo u Interpolu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2019

Kosovo će ponovo aplicirati za članstvo u Interpolu, nakon što je u novembru odbijena aplikacija Prištine za učlanjenje u tu policijsku organizaciju, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa za portal Indeks online...Kako prenosi portal Košev, Mustafa je izjavio da je Interpol primio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.