Znate li šta je Grex-in? Italijani koriste

Izvor: B92, 22.Jul.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li šta je Grex-in? Italijani koriste

Italijani su od početka godine kupili rekordan broj nekretnina u inostranstvu, uprkos činjenici da se domaće tržište nekretnina nije oporavilo.

To pokazuju podaci nezavisne istraživačke firme Šenari imobilijari.

Italijani su pokazali ogromno interesovanje za nekretnine u Grčkoj, koju je nedavno postignut sporazum sa međunarodnim kreditorima spasio od izlaska iz evrozone, takozvanog Grexita, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi agencija ANSA.

"Mi ovaj fenomen, gde Italijani žure da kupe nekretnine u Grčkoj, koju su finansijski problemi primorali na sniženje cena, nazivamo Grex-in", navodi grupacija.

Šenari imobilijari procenjuje da će Italijani u 2015. kupiti više od 50.000 nekretnina u inostranstvu, 10 odsto više nego u 2014, što bi bio istorijski rekord. Prema podacima kompanije, Italijani su u prvoj polovini ove godine kupili više od 24.000 nekretnina u inostranstvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

 Italijani masovno kupuju nekretnine u Grčkoj

Izvor: Capital.ba, 23.Jul.2015, 07:24

MILANO/ ATINA , Italijani su od početka godine kupili rekordan broj nekretnina u inostranstvu, uprkos činjenici da se domaće tržište nekretnina nije oporavilo, pokazuju podaci nezavisne istraživačke firme Šenari imobilijari. Italijani su pokazali ogromno interesovanje za nekretnine u Grčkoj,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.