Znak da će Tesli biti dobro bez Maska? Akcije u nebo

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znak da će Tesli biti dobro bez Maska? Akcije u nebo

Akcije kompanija Tesla motors poletele su za više od 15 odsto u trgovanju pre zvaničnog otvaranja Njujorške berze.

Ovaj skok usledio je nakon što je generalni direktor kompanije Ilon Mask postigao nagodbu sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti (SEC).

Komisija je prošle nedelje optužila Maska da je tvitom iz avgusta o povlacenju "Tesle" sa berze doveo investitore u zabludu, i zatražila njegovu smenu sa čela kompanije. Mask je, međutim, postigao nagodbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa SEC-om, pristajući da plati kaznu od 20 miliona dolara i da se odrekne svoje uloge predsednika Upravnog odbora najmanje tri godine.

SEC je, takodje, izrekao novčanu kaznu od 20 miliona dolara kompaniji "Tesla", i naložio joj je imenovanje dva nezavisna direktora u UO.

Inače, akcije kompanije pale su za skoro 14 odsto u petak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.