Zlato pada, najgore tek dolazi

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato "pada", najgore tek dolazi

Cene zlata u petak su pale na najniži nivo od 2010. godine na Comex berzi sirovina. Kratkoročne prognoze pokazuju da investitori očekuju da će se pad produbiti.

Cena zlatnih poluga padala je gotovo svaki dan u junu da bi u petak iznosila 1.099 dolara za uncu, pa je izgledan mesečni pad od juna 2013. godine.

- Bez sumnje, vidimo pomak sentimenta kad je reč o zlatu - kaže Den Denbou, portfolio menadžer 700 miliona dolara vrednog fonda "USAA Precious Metals & Minerals >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Fund" San Antonio. Kako kaže, postoji nedostatak entuzijazma za zlato.

Cene zlata padaju zbog spekulacija da će biti povećane američke kamatne stope u ovoj godini. Istovremeno, Kina je kupila manje metala nego što su analitičari očekivali, a dolar postaje sve jači.

Džefri Kurije ie iz "Goldman Sachs" grupe kaže da najgore za zlato tek dolazi i da bi cene mogle pasti ispod 1000 dolara za uncu, prvi put od 2009.

- Rizici su jasno iskrivljeni naopačke - kaže Currie, šef robnih istraživanja njujorške banke.

Kurije nije usamljen u predviđanju još većeg pada. Žoržet Boel iz "ABN Amro Bank NV" i Robin Bar iz "Societe Generale AG" kažu da će cena zlatnih poluga doći na 1.000 dolara do decembra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.