Izvor: B92, 09.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Penzije neće biti zamrznute

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković rekao je da penzioneri nemaju razloga da se plaše da će im penzije biti zamrznute, jer je to to zakonsko pitanje i posao parlamenta. Živković je posle sastanka sa predstavnicima Samostalnog sindikata Srbije najavio da će Vlada stav o tome da li će budžet biti socijalni ili razvojni doneti i posle opšte nacionalne javne rasprave u kojoj treba da učestvuju penzioneri, poslodavci i eksperti. "Ako je zaključak te rasprave da su veće socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebe nego što je mogućnost razvoja, onda će tako i ostati", rekao je Živković.

Ponavljajući da Vlada poštuje potpuno legitimno pravo sindikata da kontroliše i kritikuje vlast u domenu koji se njih tiče i da takav stav može da izražava na protestima i štrajkovima, Živković je rekao da smatra da je bolje početi sa razgovorima. "Ako ne možemo da se dogovorimo, onda neka svako sa svoje strane preduzme neka krajnja sredstva", ocenio je Živković. On je kazao da je u sredu dogovoreno da sastanci sa sindikatima postanu redovni jednom mesečno i pozvao i druge sindikate da učestvuju u ovom socijalnom dijalogu.Predsednik Samostalnog sindikata Srbije Milenko Smiljanić rekao je da je Sindikat otvoren za socijalni dijalog, ali da zadržava pravo da ide na krajnje rešenje, odnosno na štrajk i proteste. Smiljanić je rekao da je u sredu tokom sastanka stigla informacija da će problematična privatizacija "Agrosemena" iz Mitrovice biti poništena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.