Zemljoradničke zadruge imale manje prihode

Izvor: Beta, 20.Sep.2010, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljoradničke zadruge imale manje prihode

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) - Poslovanje zemljoradničkih zadruga prošle godine je karakterisalo smanjenje poslovnih prihoda uz istovremeno povećanje troškova poslovanja i gubitka, saopšteno je iz Zadružnog saveza Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, zemljoradničke zadruge su navele da su im prihodi bili 430 miliona evra što je oko 4,5 odsto manje u odnosu na 2008. godinu.

Izveštaj o finansijskom poslovanju podnelo je 1.366 zemljoradničkih zadruga, što je oko devet odsto manje u odnosu na 2008. godinu.

Značajan rast cena poljoprivrednih proizvoda u drugoj polovini godine, a pre svega ratarskih uz povećanje proizvodnje uticaće na poboljšanje finansijskih rezultata poslovanja u ovoj godini, ocenjuje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

APOS ispituje ulje i mobilnu telefoniju

Izvor: NaDlanu.com, 20.Sep.2010

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) - Asocijacija potrošača Srbije (APOS) ispitivaće u narednih godinu dana kvaliet ulja i mobilne telefonije u Srbiji, najavljeno je u ponedeljak na konferenciji za novinare. Vrednost projekta, u okviru koga će biti organizovano i nekoliko seminara i radionica,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.