Zemlji potreban hitan preporod

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2012, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlji potreban hitan preporod

Program hitnih, kratkoročnih mera koje bi trebalo da pomognu finansijsku stabilnost zemlje, a koji je izradila Grupa za konsolidaciju bankarskog sistema Nacionalnog saveta za privredni oporavak, predat je, pred vikend, aktuelnom guverneru Jorgovanki Tabaković. Kako za "Novosti" kaže potpredsednik Nacionalnog saveta za privredni oporavak i predsednik Izvršnog odbora Banke Inteze Draginja Đurić, navedeni predlog mera mogao bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da pomogne da privredni, pa samim tim i finansijski sistem u Srbiji bolje funkcioniše. - Uprkos činjenici da je celokupan finansijski sistem do sada uspeo da održi zadovoljavajući stepen stabilnosti, posledice produžavanja ekonomske krize se odražavaju na sve grane privrede, te posredno i na bankarski sektor i osiguravajuća društva - kaže Draginja Đurić. - Grupa za konsolidaciju bankarskog sistema je tokom svog proaktivnog rada pod okriljem Nacionalnog saveta za privredni oporavak predložila set urgentnih mera i predloga koje je dostavila Narodnoj banci Srbije i Ministarstvu finansija. Centralnoj banci su, tvrdi Đurićeva, upućeni predlozi kratkoročnih mera usmerenih ka rešavanju problema nelikvidnosti privrede i regulatornih restrikcija koje ograničavaju kreditnu aktivnost. - Konkretno, Grupa je definisala i predlog izmena propisa kojima bi se uređivalo poslovanje banaka i osiguravajućih društava, među kojima su: izmena Odluke o upravljanju rizicima, izmena Odluke o merama za očuvanje i jačanje stabilnosti finansijskog sistema, izmena Odluke o adekvatnosti kapitala, dopuna Nacrta Zakona o osiguranju i druge - navodi predsednica Izvršnog saveta Banke Inteza. Pored predloga za konsolidaciju finansijskog sistema, dodaje Đurićeva, Narodnoj banci Srbije je upućen i paket predloga čiji je cilj unapređenje ukupnog privrednog ambijenta i otklanjanje negativnih uticaja prelivanja finansijske krize na domaću ekonomiju.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji potreban hitan preporod

Izvor: Capital.ba, 09.Okt.2012, 09:11

BEOGRAD, Program hitnih, kratkoročnih mjera koje bi trebalo da pomognu finansijsku stabilnost Srbije, a koji je izradila Grupa za konsolidaciju bankarskog sistema Nacionalnog savjeta za privredni oporavak, predat je, pred ..

Nastavak na Capital.ba...

Zemlji potreban hitan preporod

Izvor: Krediti.rs, 09.Okt.2012

Draginja Đurić, potpredsednica Nacionalnog saveta za privredni oporavak: Centralnoj banci su upućeni predlozhi kratkoročnih mera za rešavanje problema nelikvidnosti.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.