Željezara Zenica prodaje hotel Internacional

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2024, 13:04

Željezara Zenica prodaje hotel Internacional

ZENICA – Stečajni upravnik Željezare Zenica u stečaju oglasio je prodaju Hotela Internacional u Zenici po početnoj cijeni od 9,18 miliona KM. FOTO: Hotel Internacional Prodaja hotela sa pripadajućim dvorištem, a koji se nalazi u središtu Zenice na adresi Bulevar Kulina bana 29, obaviće se usmenim javnim nadmetanjem  2. februara. Zainteresovani kupci  prijave će moći podnijeti do 31. januara, a ponude ispod početne cijene-procijenjene vrijednosti neće biti razmatrane. Podsjećamo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je Hotel Internacional prodavan prvi put 2018. godine, a i tada je početna cijena bila 9,18 miliona KM. Hotel Internacional je osamdesetih godina prošlog vijeka bio jedan od simbola Zenice. Otvoren je 1978. kako bi ugostio visoke državne i privredne delegacije koje su u Jugoslaviju dolazile radi sklapanja dogovora sa  Željezarom. Mogao je primiti do 120 gostiju a među njima su bili i brojni poznati i moćni ljudi. Prilikom posjeta zeničkoj Željezari i Josip Broz Tito je boravio u ovom hotelu, gdje je imao i dvoetažni apartman. Pri otvaranju je opremljen luksuzno, bio je potpuno klimatizovan, imao je saunu, fine restorane, brojna umjetnička djela, prenosi Indikator. Чланак Željezara Zenica prodaje hotel Internacional се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ribnjak „Saničani“ će se prodavati kao pravno lice

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2024

PRIJEDOR – Odbor povjerilaca prijedorskog ribnjaka „Saničani“ u stečaju predložiće Skupštini povjerilaca da donese odluku o prodaji preduzeća kao pravnog lica, kazao je za CAPITAL stečajni upravnik Mirko Mačeta. FOTO: Agencije „Skupština povjerilaca će donijeti odluku o prodaji kao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.