Želimo da pomognemo ugostiteljima da malo prošire svoje bašte VIDEO

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 12:19

"Želimo da pomognemo ugostiteljima da malo prošire svoje bašte" VIDEO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da grad želi da obezbedi ugostiteljima koji za to imaju mogućnost da malo prošire svoje bašte.

"Do sada je važilo pravilo da ukoliko imate baštu čiji je front uži od tri metra imate pravo da tražite saglasnost od nekog ko se nalazi pored vas, a nema baštu, da se poširite još tri metra", rekao je Vesić za televiziju Prva i dodao da proširenje nije bilo moguće ukoliko je front bašte bio širi od tri metra.

Naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sada ta odluka ne važi, već žele da omoguće svima, koji mogu da dobiju saglasnost susednog restorana, da se prošire. "Želeli smo da pomognemo ugostiteljima koji za to imaju mogućnost, da malo prošire svoje bašte, legalno naravno", kaže on. Rekao je i da grad nije naplaćivao zakup tokom vanrednog stanja jer mnogi ti objekti nisu radili. "Vlasnici će moći da se izjasne da li će dug platit u 12 rata naredne godine ili da plate dug sa 50 odsto popusta do kraja ove godine", navodi on. Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.