Železara u Nikšiću kreće od 2010.

Izvor: B92, Beta, 28.Okt.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železara u Nikšiću kreće od 2010.

Nikšić -- Proizvodnja u Železari u Nikšiću koja je obustavljena sredinom oktobra trebalo bi da bude nastavljena na proleće 2010. godine.

Potpredsednik crnogorske vlade Vujica Lazović kaže da će proizvodnja biti obnovljena u prvih pet meseci iduće godine.

Uprava Železare je polovinom oktobra saopštila da prekida proizvodnju u fabrici, da bi, kako je objašnjeno, bila montirana nova elektrolučna peć. Najavljeno je da bi proizvodnja trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavljena krajem februara, a prema obećanju Uprave, oprema za novu peć trebalo je da je već stigla, ali to se još nije dogodilo.

Prema mnogim stručnim ocenama, montaža nove peći ne može biti pravi razlog prekida proizvodnje u Železari.

Fabrički sindikat je posle saopštenja uprave o prekidu proizvodnje najavio da će sačekati rok do kada bi trebalo da stigne oprema za elektrolučnu peć, a ako do toga ne dođe, počeće da se "intenzivnije" bave stanjem u Železari. Taj rok je istekao pre četiri dana.

Ugovorom koji ističe 2011. godine, većinski vlasnik Železare, kompanija Montenegro spešliti stils, obavezala se da će do tog roka zadržati na poslu 1.500 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.