Završeno likovno saborovanje

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2014, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno likovno saborovanje

PETROVO - U ozrenskom naselju Karanovac kod Petrova danas je završeno treće Miholjdansko druženje likovnih umjetnika, u kome je učestvovalo sedam slikara i kipara iz Republike Srpske i Srbije.

U autentičnom ambijentu etno sela "Gepe" stvarali su slikari Brano Đukanović iz Petrova, Goran Nešković iz Karanovca, Savo Petković, Zoran Gojković i Milomir Vasiljević iz Doboja, te kipari Petar Jelić iz Teslića i Cvijetin Jovanović iz Smedereva.

Domaćin druženja Boro >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nešković izjavio je da je srećan što će slike ostati u njegovom etno selu, koje s ljubavlju gradi i u kome namjerava da otvori i etno galeriju.

Umjetnine koje su nastale tokom druženja umjetnika u Karanovcu ostaće u etno konobi "Gepe" kao stalni izložbeni eksponati, a uskoro će biti izložene i u nekoliko galerija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.