Zatvorili puteve širom zemlje

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 10:51

Zatvorili puteve širom zemlje

Peti dan protesta poljoprivrednika u Španiji je prošao bez incidenata, sa zatvaranjem puteva u različitim delovima zemlje.

Poljoprivrednici su nastavili protest protiv efekata zelene politike Evropske unije, u odbranu pravednijih trgovinskih sporazuma, tražeći pomoć da se suoče sa krizama kao što je suša, prenosi EFE.

Sindikati CCOO i UGT, u kontekstu večerašnje dodele nagrada Goja, poistovetili su položaj u kojem se nalaze farmeri sa glumacima, jer, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su naveli, "oni dele situaciju nesigurnosti posla, niskih plata i diskontinuiteta".

Snage bezbednosti su od utorka, kada je počeo protest, privele 31 osobu, a njih 11 je uhapšeno u poslednja 24 sata.

Španski poljoprivrednici zahtevaju smanjenje poreza, kao i ukidanje pravila EU zbog kojih su, kako tvrde, manje konkurentni u odnosu na poljoprivrednike izvan Unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.