Zaštita hrasta starog 400 godina

Izvor: B92, 25.Okt.2013, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštita hrasta starog 400 godina

Novi Bečej -- Naftna industrija Srbije podržala je restauraciju hrasta lužnjaka, starog 400 godina, u banatskom selu Kumane, kod Novog Bečeja.

Projekat "Uredjenje prostora oko hrasta lužnjaka" odabran je na NIS-ovom javnom konkursu "Zajednici zajedno", saopšteno je dans iz te kompanije.

Hrast se nalazi u dvorištu seoske crpne stanice na obali reke Tise. Visok je 40 metara, obim mu je veći od sedam metara i pod zaštitom je države.

U okviru projekta sanacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uredjen je prostor oko hrasta i dvorištr crpne stanice, postavljeni su drveni elementi, mobilijari, informativne table, a sredjeno je i pristanište na obali Tise, kako bi se i čamcima moglo doći do hrasta.

Javni konkurs je deo NIS-ovog društveno odgovornog programa Saradnja radi razvoja, koji se sprovodi od 2009. godine.

Inače, NIS podržava projekte iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih akcija u gradovima i opštinama u kojima posluje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.