Zaštita automobila tokom zime

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2020, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštita automobila tokom zime

Polovina zime već je iza nas, a iako do sada nije bilo puno snežnih padavina, niske temperature, poledica i magla obeležili su dosadašnje zimske dane i doprineli da vožnja za učesnike u saobraćaju bude dodatno izazovna. 

Kako bismo upotrebu automobila zimi učinili što lagodnijom, važno je da pre i tokom ovog godišnjeg doba izvršimo odgovarajuće pripreme. Saveti za pripremu automobila za zimu su mnogobrojni.

Između ostalog, stručnjaci savetuju da se pre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << niskih temperatura saniraju sva mala oštećenja na vetrobranu ili drugim staklima, da se vrši redovna provera antifriza, kao i srede sve ogrebotine koje su na velikom udaru zimi zbog soli koja doprinosi koroziji.

Takođe je važno da kočiona tečnost ne bude starija od dve godine, kao i da tečnost za pranje vetrobrana bude sa niskom temperaturom mržnjenja. Ipak, najvažnija stvar svakako je zaštita motora, te je zato neophodna redovna promena filtera vazduha, ulja i goriva, kao i korišćenje adekvatnog goriva.

Gorivo je naročito važno za dizel motore, koji mogu sporije startovati na niskim temperaturama ukoliko u dizel derivatima dođe do zamućenja i zgušnjavanja koja otežavaju sagorevanje i blokiraju dotok goriva.

Kako bi se ovakav scenario izbegao, stručnjaci su kreirali zimsko dizel gorivo visokog kvaliteta, G-Drive Diesel, koje ima poboljšane niskotemperaturne karakteristike i svojim aditivima obezbeđuje optimalnu funkcionalnost vozila i na temperaturama do minus 30 stepeni.

G-Drive Diesel nalazi se u ponudi svih NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica, a dodatna prednost ovog goriva je bolja startnost, veća snaga i stabilniji rad motora u svim vremenskim uslovima.

Pružite svom automobilu najbolju negu tokom zime uz G-Drive Diesel gorivo!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.