Zaspiš kao klijent jedne banke, a probudiš se...

Izvor: B92, 11.Jan.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaspiš kao klijent jedne banke, a probudiš se...

Jedna banka kupila kredite fizičkih lica druge banke, i to nije izuzetak.

Stručnjaci kažu da neke banke žele da se reše masovnih poslova kakvi su oni sa stanovništvom.

Nekim bankarskim klijentima, i to fizičkim licima, dogodilo se da su zaspali kao klijenti jedne banke, a da su sutradan osvanuli kao korisnici bankarskih usluga neke druge. I to ne svojevoljno. Obično ih i nova i stara banka obaveste da su im tekući računi prebačeni u drugu banku, kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će nastaviti da izmiruju i kreditne obaveze po, podrazumeva se, ugovorenim uslovima. Po Zakonu o zaštiti korisnika finansijskih usluga drugačije i ne može, jer klijenti ne smeju da trpe zato što banke trguju kreditima između sebe.

Trgovina kreditima između banaka sasvim je drugačija od one kada jedna banka kupi drugu pa klijent po tom osnovu „promeni” banku, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.