Zar niko neće Uljanik Brodogradnju?

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 13:18

Zar niko neće Uljanik Brodogradnju?

Javna prodaja Uljanik Brodogradnje 1856., najavljena za danas, ipak, neće biti održana jer nema zainteresovanih kupaca.

Stečani upravnik Loris Rak najavio je u ime prodavca skoro održavanje Skupštine poverilaca kada će se odlučiti za koliko će sniziti cenu u trećem krugu prodaje.

Najavio je da će ponovno kontaktirati češki CE Industries, koji su jedini ranije iskazali interes za kupovinu po ceni od tadašnjih 155 miliona kuna (jedan evro vredni oko 7,5 kuna). >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovog puta Uljanik brodogradnja je ponuđena po ceni od 156 miliona kuna.

Direktor Uljanik brodogradnje Samir Hadžić rekao je da nažalost trenutno nema zainteresiranih kupaca, iako, kako je kazao raspolaže informacijom da interesa ipak ima.

"Očito plaćamo cenu otezanja prodaje, imali smo krajem prošle godine ponudu češkog partnera za tadašnjih 155 milona kuna, ali previše se čekalo", rekao je i dodao da ne ulazi u deo posla koji se tiče prodaje jer “niti je prodavac, niti kupac".

Šef pulskog ureda Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske Boris Cerovac rekao je da je razočaran takvim epilogom, jer je očekivao da će se ovih dana rešiti pitanje prodaje Uljanik brodogradnje.

“Na Skupštini poverilica ukazivao sam na mogućnost da bi milion kuna više moglo stvoriti problem te kako je neozbiljno poigravati se s potencijalnim kupcem i dići cenu za milion kuna. Ali, neko očito nije razmišljao tako daleko. Nažalost, potencijalni češki investitor nije učestvoao na tenderu, a koji je razlog tome ne znam, možda postoje razgovori koji se vode s vladom, a da mi to ne znamo”, irekao je Cerovac, preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volvo EX30 na patentnim slikama

Izvor: AutoBlog, 09.Maj.2023, 00:31

Volvo je tokom promocije električnog modela EX90 (u novembru 2022.) najavio i električni subkompakt koji će se poneti oznaku EX30, a zatim je u februaru ove godine generalni direktor Volvoa Džim Rouvan i zvanično saopštio da će premijera EX30 biti održana juna 2023. kao i da će njegova proizvodnja...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.