Zapošljavanje u SAD-u posustalo u avgustu

Izvor: Capital.ba, 07.Sep.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapošljavanje u SAD-u posustalo u avgustu

VAŠINGTON,  Američki poslodavci neto su u avgustu otvorili 130 000 novih radnih mjesta, manje od prosjeka u ovoj godini, uz veći broj zaposlenih u državnoj upravi zbog popisa stanovništva, pokazao  je izvještaj  američkog ministarstva rada. Ministarstvo je ujedno snizilo podatke o broju otvorenih radnih mjesta u junu i julu za ukupno 20.000. U junu je tako prema novim podacima neto otvoreno 187 000 a u julu 159 000 novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << radnih mjesta. Procjena za avgust niža je od prosjeka u ovoj godini koji iznosi 158 000 novih radnih mjesta. Osjetno je ispod prosječne 223 000 radnih mjesta mjesečno u 2018., prema izvještaju ministarstva. Ukupno je u privatnom sektoru u prošlom mjesecu neto otvoreno 96 000 radnih mjesta, pri čemu se najviše zapošljavalo u sektoru zdravstvene zaštite i finansijskih aktivnosti. Rudarski je sektor neto zatvorio 6.000 radnih mjesta. U državnom sektoru zaposlene su 34 000 radnika zbog pripreme popisa stanovništva u narednoj godini. Stopa nezaposlenosti zadržala se u avgustu treći mjesec zaredom na 3,7 odsto. Svijetla je tačka u izvještaju podatak da su nadnice po satu u avgustu na mjesečnom nivou porasle najviše od februara, za 0,4 odsto. U junu uvećane su 0,3 odsto. Na godišnjem nivou njihov rast ipak je bio slabiji i iznosio je 3,2 odsto, nakon 3,3-odstotnog povećanja u julu . Hina Чланак Zapošljavanje u SAD-u posustalo u avgustu се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Wall Street: Podatak o zapošljavanju podigao indekse

Izvor: Capital.ba, 07.Sep.2019

NJUJORK,  Na Wall Streetu su u petak indeksi porasli, treći dan zaredom, a trgovalo se oprezno jer je izvještaj s američkog tržišta rada pokazao da se rast zapošljavanja usporava, dok plate rastu. Američki poslodavci neto su u avgustu otvorili 130 000 novih radnih mjesta, manje od prosjeka u...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.