Zaplenili prase zbog TV pretplate

Izvor: S media, 11.Okt.2011, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenili prase zbog TV pretplate

Odluka derventskog suda da zapleni svinju Dušanki Adžić zbog duga za TV pretplatu od desetak evra i oko 50 evra kamate, izazvala je pravu buru negodovanja.

Dušanka Adžić, piše Pres, preživljava od 75 evra invalidnine. Ona kaže da joj je svinja oduzeta iako uredno plaća taksu Radio Televiziji Republike Srpske (RTRS), ali joj dug datira od pre desetak godina.

Tadić: Spasa nema, propasti nećemo

Toplane duguju 100 miliona evra!
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Takođe, jednom njenom sugrađaninu iz istih razloga oduzeta je kobila stara 30 godina.

"RTRS me tereti za četiri neplaćena računa, ali ja nisam platila tri. Kada su me obavestili o dugu, nisam imala para da ga platim. Onda se desilo šta se desilo. Došli su sudski radnici i popisali mi jednu od dve svinje koje sam imala. To je bilo moje jedino blago, sada ostajem bez ičega. Muž mi je poginuo u ratu, tako da sam još više ogorčena na ovaj potez nadležnih", kaže Adžićeva.

Posle zaplene svinje, Osnovni sud u Derventi je raspisao licitaciju za prodaju, gde je svinju RTRS "kao najbolji ponuđač" kupio za šest evra i potpisao da će, po preuzimanju kupljene stvari, u potpunosti biti namireni svi dugovi.

Najjeftiniji tablet od 26 evra

Predstavljen novi "kija rio"

U Srbiji za sada nije zabeležen nijedan slučaj zaplene imovine zbog neplaćanja TV pretplate, ali je RTS od početka godine na 140.000 adresa neplatiša poslao opomene, poslednje opomene ili obaveštenje da je podneo tužbu.

Šta je uradila žena kojoj je stigao račun za internetod neverovatnih milijardu evra pročitajte OVDE.

(Pres foto:ezadar.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.