Izvor: Beta, 13.Jul.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena kućnih aparata za vaučere

BEOGRAD, 13. jula 2011. (Beta) - Gradjani Srbije će od četvrtka moći da zamene stare električne uredjaje za vaučere koji će im omogućiti povoljniju kupovinu novih proizvoda i učestvovanje u akciji recikliranja, najavile su dve trgovinske kompanije koje prodaju belu tehniku.

Predstavnici Tehnomanije i Tehnomarketa su na konferenciji za novinare rekli da će nakon poziva gradjana kol centrima njihovih kompanija odnositi stari uredjaj bilo kog proizvodjača i u bilo kom stanju, a zauzvrat davati vaučer. Jedini uslov za dobijanje vaučera je da aparati imaju sve delove.

Za staru peglu, usisivač, mikser ili radio aparat dobijaće se vaučer u iznosu od 50 dinara, za šporet 1.000, klima uredjaj 1.500, a za frižider, u zavisnosti zapremine, od 1.000 do 2.500 dinara, dok će se za stari televizor plaćati od 300 do 3.000 dinara.

"Za proteklih 10 dana nezvaničnog postojanja ove akcije sakupljeno je oko 15.000 kilograma električnog otpada koji će se recikliratii u fabrici SET (Strategije Ekološke Trgovine)", rekao je državni sekretar za zaštiti životne sredine Bojan DJurić.

DJurić je najavio da će ta akcija od 1. oktobra zaposliti 100 ljudi, navodeći i da država namerava da u oblasti reciklaže do 2012. godine zaposli 12.000 ljudi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra moguća zamena starih kućnih aparata za vaučere

Izvor: EMportal, 13.Jul.2011

Građani Srbije će od sutra moći da zamene stare električne uređaje i aparate za vaučere koji će im omogućiti povoljniju kupovinu novih proizvoda i učestvovanje u akciji recikliranja, najavile su dve trgovinske kompanije koje prodaju belu tehniku.

Nastavak na EMportal...

"Staro za novo" za belu tehniku

Izvor: B92, 14.Jul.2011, 10:20

Beograd -- Građani Srbije će od danas moći da zamene stare električne uređaje i aparate za vaučere koji će im omogućiti povoljniju kupovinu novih proizvoda...Na taj način će učestvovati i u akciji recikliranja...Predstavnici dve trgovinske kompanije koje prodaju belu tehniku, Tehnomanije i...

Nastavak na B92...

Zamena starih električnih uređaja i aparata za vaučere

Izvor: 025info.rs, 14.Jul.2011

Građani Srbije će od danas moći da zamene stare električne uređaje i aparate za vaučere koji će im omogućiti povoljniju kupovinu novih proizvoda. Na taj način će učestvovati i u akciji recikliranja. Predstavnici Tehnomanije i Tehnomarke

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.