Zajmovi neiskoriščeni zbog slabih kadrova

Izvor: S media, 18.Jan.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajmovi neiskoriščeni zbog slabih kadrova

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je danas da je jedan od strateških ciljeva tog ministarstva da se poveća iskorišćenost odobrenih zajmova Srbiji, kao i sredstava iz budžeta namenjenih infrastrukturnim projektima.

"Srbija ima dosta problema sa realizacijom projekata kako iz domaćih sredstava, tako i iz projektnih zajmova", kazala je Kalanovićeva, povodom izjave šefa Kancelarije Svetske banke u Beogradu Sajmona Greja da Srbija treba bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da koristi odobrene zajmove, a ne da im se obraća za nove.

Grej je upozorio da Srbija može da ostane bez već odobrenih kredita, jer "definitivno postoji problem" sa njihovim povlačenjem.

Kalanovićeva je istakla da Srbija ima kadrove koji nisu spremni da po procedurama Ministarstvo za NIP i svetskih finansijskih institucija povlače sredstva transparentno i odredjenom dinamikom.

"Tačno je da u prethodnom periodu nismo koristili sva sredstva koja su nam bila na raspolaganju, zato što nemamo dovoljan potencijal kadrova ni na lokalnom, a ni na centralnom nivou", navela je ministarka.

Ministarka je kazala da je izjava Sajmona Greja "činjenica sa kojom se susreće i Ministarstvo za NIP", zbog čega je to ministarstva u prethodno periodu organizovalo niz edukacija i skupova u cilju pojašnjenja procedura.

"I danas imamo mnogo više ljudi u opštinama i gradovima Srbije, kao i na centralnom nivou, koji tačno znaju kako se sredstva povlače, ali je jasno i da će proći još vremena da sva sredstva koja su nam na raspolaganju koristimo na pravi način", navela je ministarka Kalanović.

Grej je najavio da će, posle posete Srbiji direktorke SB za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž, ta institucija u aprilu doneti odluku o tome da li da neke od već odbrenih zajmova smanji ili ih u celosti da drugima, kao i da ove godine Srbiji neće odobriti nijedan investicioni zajam, osim 200 miliona dolara za podršku budžetu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalanović: Neiskorišćenost kredita zbog slabih kadrova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010

BEOGRAD - Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je danas da je jedan od strateških ciljeva tog ministarstva da se poveća iskorišćenost odobrenih zajmova Srbiji, kao i sredstava iz budžeta namenjenih infrastrukturnim projektima..."Srbija ima dosta problema sa realizacijom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.