Zahvalnica Liciderskog srca za Radio-televiziju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2021, 19:18

Zahvalnica "Liciderskog srca" za Radio-televiziju Vojvodine

Međunarodni dečiji festival igara “Licidersko srce” dodelio je u Beogradu plakete, priznanja i zahvalnice svim prijateljima festivala, organizacijama i institucijama koje su pomogle njegovo održavanja, suorganizatorima i sponzorima. Među dobitnicima plakete i zahvalnice su i Radio televizija Vojvodine i glavni i odgovorni urednik Prvog programa televizije, Nenad Ćaćić.

Kulturno – umetničko društvo “Era” iz Užica je organizator festivala, koji je ove godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << avgustu održan 13. put za redom, a počeo je svečanim defileom i spletom igara iz Srbije i sa Kosova i Metohije, koje su izvela deca, članovi užičkog “Ere” i KUD-a “Dimitrije Tucović” iz Beograda. Na festivalu je nastupilo 800 mališana, članova 23 folklorna ansambla iz devet zemalja.

"Planovi su da nastavimo u ovom pravcu, da povećavamo broj učesnika, da se širimo do onih zemalja gde nismo bili, odnosno odakle nam deca nisu dolazila, da širimo sadržaje festivala, da uvodimo nešto novo, a i da širimo duh prijateljstva koji nam je u ovo vreme itekako potreban", rekla je Ivana Cvetković, članica OO Festivala Licidersko srce.

Među onima koji su aktivno doprineli promociji i održavanju festivala je i Turistička organizacija Beograda.

"Beograd je glavni grad Srbije, bar kad sam ja zadnji put proveravao, tako je bilo. Dakle, on treba da predstavi sve ono što Srbija jeste, na kraju krajeva, ne samo Srbija već čitav region. Prema tome, kad predstavite ovakvu manifestaciju, koja opet okuplja mlade iz čitavog sveta, to znači i za turističku ponudu našeg grada, pogotovo, opet ponavljam, u to doba godine, kada je i turista u Beogradu najviše", rekao je Miodrag Popović – direktor TOB.

Popović kaže da mladi učesnici festivalskih dešavanja, koji dolaze iz različitih država, iz Beograda i drugih delova Srbije i Republike Srpske, gde se festival održava, nose najlepše uspomene. Nakon beogradskog defilea i spleta igara, festival tokom narednih pet dana nastavlja da živi u Užicu, na Zlatiboru i višegradskom Andrićgradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.