Zaharova: Nije kriva Rusija, već sankcije

Izvor: B92, 15.Maj.2022, 14:14

Zaharova: Nije kriva Rusija, već sankcije

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da cene hrane rastu zbog zapadnih sankcija protiv Rusije.

Zaharova je to izjavila komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Nemačke Analene Berbok da je Rusija kriva za sve veću glad na planeti.

"Cene rastu zbog sankcija koje je kolektivni Zapad uveo protiv Rusije pod pritiskom SAD. To je tako ako govorimo o direktnom uzroku. Nerazumevanje ovoga je znak ili gluposti ili namernog obmanjivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnosti", napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik.

Ona je navela i da, ako se uzmu u obzir prvobitni uzroci u širem kontekstu, onda je i raspad državnosti Ukrajine delo kolektivnog Zapada.

"U raspad Ukrajine su uključeni, između ostalog i prethodnici gospođe Berbok, koji se nisu samo mešali u situaciju u toj zemlji, već su modelirali unutrašnju i spoljnu politiku Ukrajine", istakla je Zaharova.

Ranije je ministarka inostranih poslova Nemačke izjavila da zbog situacije u Ukrajini može nastupiti globalna glad na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iz Moske "zagrmeli" i poslali jasnu pretnju Zapadu: "Na sve ćemo odgovoriti"

Izvor: B92, 15.Maj.2022

Rusija će odgovoriti na sve lažne ili nezakonite korake zapadnih zemalja, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova..."Oni neće ostati bez odgovora: takvi koraci, kadrovski, pa čak i nezakoniti sa stanovišta međunarodnog prava i njihovih domaćih zakona....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.