Zagrebački Koios preuzima tvrtku Beta Tau Beta

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Okt.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebački Koios preuzima tvrtku Beta Tau Beta

ZAGREB - Današnjim danom tvrtka Koios, specijalizirana za business intelligence (BI) usluge i razvoj aplikativnih rješenja za financijski sektor na .NET platformi, u potpunosti preuzima domaću tvrtku Beta Tau Beta (BTB) čije su glavne djelatnosti razvoj programskih rješenja u Javi te implementacija Jira rješenja namijenjenih softverskim inženjerima (developerima).

Tvrtka BTB posljednjih je godina u prosjeku rasla oko 28 posto godišnje te do kraja 2019. očekuje ukupne prihode >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na razini od 10 milijuna kuna. Istovremeno, Koios se u periodu od 2016. do 2019. u svojim prihodima i veličini utrostručio, pokazavši rast od oko 42 posto svake godine, te će prihodi na kraju 2019. iznositi oko 12 milijuna kuna. U 2018. Koios je ostvario 9,9 milijuna kuna prihoda.

Kako Koios u ovom trenutku zapošljava nešto više od 30 konzultanata za BI i stručnjaka za razvoj softvera i rješenja za neke od najvećih banaka u zemlji i druge velike poslovne sustave, a BTB ima 20 zaposlenih, objedinjena grupa već ima više od 50 zaposlenih. Već u 2020. očekuje se dodatno zapošljavanje oko 20 posto novih zaposlenika u odnosu na trenutačni broj, zbog čega će se obje tvrtke krajem ove godine preseliti u novi, zajednički poslovni prostor u Zagrebu.

„Imajući u vidu već dogovorene poslove u zemlji i inozemstvu za Koios i BTB, vjerujemo da će naši zajednički prihodi u 2020. premašiti 25 milijuna kuna. To će pratiti i rast broja zaposlenih jer već u ovom trenutku osjećamo daljnju potrebu za zapošljavanjem programera i BI konzultanata. Koios i BTB svojim će klijentima ponuditi cjelovitiju uslugu i moći će ih podržati u svim njihovim potrebama“, izjavio je Stjepan Pavlek Posavec, jedan od osnivača i predsjednik uprave tvrtke Koios.

„Istovremeno, zaposlenici će imati priliku raditi na raznovrsnijim projektima za više klijenata, otvorit će se nove mogućnosti napredovanja a nastavljamo njegovati i naš program radničkog dioničarstva kroz koji mnogi zaposlenici imaju priliku još direktnije sudjelovati u razvoju i uspjehu tvrtke. Ne možemo isključiti niti mogućnost daljnjih preuzimanja i spajanja s ciljem stvaranja najvećeg sustava za profesionalne IT usluge u zemlji“, zaključuje Stjepan.

Dosadašnji vlasnik i direktor tvrtke BTB, Branko Šlivarić, ostat će uključen u upravljanje zajedničkim sustavom na strateškoj razini kao član uprave te kao suvlasnik u zajedničkoj tvrtki.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.