Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Adris s više pozornosti

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: Valamar Riviera i Adris s više pozornosti

ZAGREB - Valamar Riviera i Adris Grupa trebali bi dominirati današnjom trgovinom na Zagrebačkoj burzi.

Nije da za to ne postoje i fundamentalni motivi, ali investitore bi mogle zainteresirati jučerašnje dvije važne informacije koje su pustile ove kompanije.

Hotelska grupacija Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) odobrila je u ponedjeljak potpisivanje ugovora o kupoprodaji kojom bi Valamar stekao većinski udio u tri društva s ograničenom odgovornošću u čijem je vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ukupno 83,82 posto dionica Hotela Baška, i to za 24,1 milijun eura. O tome su u ponedjeljak izvijestili iz Valamara, čime su potvrdili želju za preuzimanjem Hotela Baška, o čemu se u sektoru govori već neko vrijeme. U skladu s predloženim ugovorom, udjelničari triju društava, Mirta Bašćanska, Vala Bašćanska i Baškaturist, prodali bi svoje udjele u Hotelu Baška za ukupno 24,1 milijun eura (ili 183,1 milijuna kuna), kažu iz Valamara ističući kako zatvaranje transakcije očekuju ovog ljeta. Dodaju da predložena transakcija podrazumijeva vrijednost dionice Hoteli Baška d.d. od 96 eura ili približno 730 kuna po dionici, što znači da je vrijednost kompanije procijenjena na razini od gotovo deset puta EBITDA iz 2014. Hoteli Baška d.d., jedna od najvećih turističkih tvrtki na otoku Krku, u prošloj godini zabilježili su 440 tisuća noćenja i 96,4 milijuna kuna prihoda.

Adris Grupa (ZSE:ADRS-P-A) pokrenula je novi program stjecanja dionica koji će sadašnjem naraštaju zaposlenika omogućiti sudjelovanje u vlasništvu kompanije, program obuhvaća zaposlenike tvrtki u sastavu Adrisa, kojima će se nakon restrukturiranja pridružiti i zaposlenici Croatia osiguranja. Za radničko dioničarstvo je, kako se doznaje iz Adrisa, na raspolaganju ukupno 3,85 posto vlastitih dionica Adris grupe, od čega 3,64 posto dionica s pravom glasa. Trenutno je u tijeku anketa među radnicima o njihovom interesu za kupnju tih dionica. U Adrisu vjeruju u dobar interes, s obzirom na dobra iskustva zaposlenih s radničkim dioničarstvom tijekom privatizacije Tvornice duhana Rovinj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.