Zagreb dobija metro? Gradonačelnik predlaže trasu

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 12:47

Zagreb dobija metro? Gradonačelnik predlaže trasu

Zagreb -- Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić predložiće za desetak dana izgradnju podzemne gradske železnice od Britanskog trga do Draškovićeve.

Kako piše Radio HRT, to je njegov odgovor na sve glasnije sugestije da se zbog opasnosti od rušenja objekata usled tramvajskog saobraćaja u najužem gradskom središtu proglasi pešačka zona.

"Ako građani pozitivno reaguju na predlog da napravimo prvi kilometar U-Bahna od Iličkog placa do Draškovićeve, onda bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to mogla biti pešačka zona - cela ulica od Iličkog placa do Jelačić placa, i Jurišićevom od Jelačić placa do Draškovićeve. Što se tiče tramvaja, niti jedan dan nećemo izgubiti da vratimo naš centar grada u normalno stanje, a to znači da voze naši lepotani - ovih 140 koje smo napravili, ali pritom ne smemo fulati ni za zarez, ni za nokat, da ne dovedemo u pitanje sigurnost bilo kojeg čoveka", zaključio je gradonačelnik Zagreba, prenosi HRT.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.