Za osam mjeseci izvoz od 10,61 milijarde evra

Izvor: Capital.ba, 01.Okt.2020, 01:10

Za osam mjeseci izvoz od 10,61 milijarde evra

BEOGRAD – Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Srbije za osam mjeseci ove godine iznosila je 25,08 milijardi evra, što je za sedam odsto manje u odnosu na isti period lane, objavio je danas Republički zavod za stistitiku. izvor: swot.ba Izvoz robe u periodu januar-avgust iznosio je 10,61 milijardi evra, što je pad od 7,6 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Uvoz robe za osam mjeseci iznosi je 14,46 milijardi evra, što je za 6,5 odsto manje u odnosu na isti period 2019. godine. Pokrivenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << uvoza izvozom ove godine je 73,5 odsto, dok je prošle godine u istom periodu iznosila 74,3 odsto. Spoljnotrgovinska robna razmjena bila je najveća sa zemljama sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini. Robna razmjena sa državama članicama EU čini 60,6 odsto ukupne razmjene. Srna Чланак Za osam mjeseci izvoz od 10,61 milijarde evra се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Korona i maske smanjili šminkanje

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

BANJALUKA, SARAJEVO - Da je pandemija virusa korona uticala i na smanjen uvoz proizvoda za uljepšavanje i šminkanje, najbolje govore podaci da su za osam mjeseci ove godine uvezeni ovi proizvodi u vrijednosti od 43,3 milion KM, što je za 11,8 miliona KM manje u odnosu na isti period lani.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.