Za obnovu Kontinentala 35 mil. evra

Izvor: B92, 10.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za obnovu Kontinentala 35 mil. evra

Beograd -- Kompanija Delta uložiće u renoviranje hotela Kontinental između 30 i 35 miliona evra, a obnova će biti završena sredinom 2010. godine.

Novo lice Kontinentala za nešto više od dve godine

Kupac hotela Kontinental u Beogradu, kompanija Delta, objavila je danas da će rekonstrukciju hotela početi po završetku Univerzijade sledeće godine i da će biti završena za 10 meseci do godinu dana i svečano otvorena u leto 2010.

Direktor kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Delta rilestejt Dejan Racić kazao je na konferenciji za novinare da će biti urađena kompletna zamena instalacija, enterijera, nameštaja i restorana, a da će posle obnove cena kvadrata tog hotela biti 5.000 evra.

Prema njegovim rečima, ukupna ulaganja u svu imovinu koju je Delta kupila na tenderu biče više od 40 miliona evra, a da će zakupcima u Geneksovim apartmanima biti ponuđena bolja usluga.

Uplata 149 miliona evra za četiri meseca?

Direktor Delta rilestejta je kazao da je Komisiji za zaštitu konkurencije 7. aprila podneta sva dokumentacija potrebna da bi Komisija procenila da li Delta kupovinom geneksove imovine u Beogradu postaje monopolista i podsetio da je rok za odluku tog tela četiri meseca. On je izrazio uverenje da će to biti samo formalnost jer Delta još nema nijedan hotel, pa zato i ne postoji mogućnost da se kupovinom hotela Kontinental stvara koncentracija kapitala.

Racić je kazao da je sa hotelskom grupacijom Interkontinetal potpisan ugovor o upravljanju na 25 godina, koji predviđa franšizu na brend Kraun plaza i upravljanje, odnosno podelu profita među partnerima, ali ne i zajednička ulaganja u obnovu.

„Sav novac će investirati Delta", istakao je on.

Racić je podsetio da je Delta sa Interkontinentalom ranije potpisala ugovor o upravljanju za hotel koji ta kompanija gradi u istom bloku na Novom Beogradu, koji će poneti brend Interkontinental, navodeći da je ta saradnja i mogućnost stvaranja hotelskog kompleksa i bio glavni razlog da delta kupi Kontinental.

„Sa 300 soba u novom hotelu i 400 koliko ima Kontinental napravićemo veći hotelski kompleks, koji će kompletno biti završen do kraja 2010. ili početkom 2011. godine", kazao je on.

Hoteli na Kopaoniku skupi

Racić kaže da je Delta bila zainteresovana za Geneksove hotele na kOpaoniku, ali da je od kupovine odustala zbog visoke početne cene od 45 miliona evra. „Radi se o posebnom tipu turizma, koji je sezonskog karaktera i zbog toga zahteva velika ulaganja i dovođenje ozbiljnog turoperatera. Procenili smo da zbog toga nije isplativo bilo ulaziti u taj posao. Ako budu drugačiji uslovi na novom tenderu, razmotrićemo da li ćemo učestvovati u nadmetanju za ta dva hotela", objasnio je Racić.

Potpredsednik kompanije Interkontinental Piter Vermer kazao je da već 300 hotela u tom lancu nose brend Kraun plaza, kao i da se radi o konceptu koji gostima pruža mogućnost da boravak u hotelu prilagode svojim potrebama i namenjen je prvenstveno poslovnim ljudima i kongresnom turizmu.

On je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom Delta rilestejt, navodeći da Beograd ima šansu da sa dva hotela u lancu interkontinental postane veoma privlačan za goste.

Interkontinental poseduje, rukovodi, izdaje i daje u franšizing više od 3.940 hotela u skoro 100 zemalja i ima godišnju posetu od 160 miliona gostiju.

Ćerka kompanije beogradske Delte, NBG Propertis, kupila je pre deset dana imovinu Geneksa u Beogradu za skoro 149 miliona evra, a početna cena je bila 85 miliona. Imovina obuhvata hotel Kontinental, Geneksove apratmane, energanu i tenisku halu, ukupne površine 72.225 kvadratnih metara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Delta" u hotel "Kontinetal" ulaže 35 miliona evra

Izvor: Blic, 10.Apr.2008

Kompanija "Delta" najavila je da će u renoviranje hotela "Kontinetal" u Beogradu uložiti između 30 i 35 miliona evra, a obnova će biti završena na leto 2010. godine.....Direktor "Delta rilestejta" Dejan Racić rekao je da će "Kontinetal" nakon renoviranja, koje će početi nakon Univerzijade i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.