ZAMENA STARIH ZA NOVE: Rok je 5. mart i neće biti produžetaka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAMENA STARIH ZA NOVE: Rok je 5. mart i neće biti produžetaka!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je nedavno na građane da iskoriste novi rok

Predvođeni rok, 5. mart ove godine, za zamenu starih oružanih listova za nove biometrijske isprave biće odložen za godinu dana, odnosno do 5. marta 2020.godine, predviđeno je izmenama i dopunama Zakona o oružju i municiji koji je na dnevnom redu aktuelne sednice parlamenta.

Navedeni rok se procenjuje kao dovoljan za sve učesnike u postupku zamene isprava da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispune svoje zakonske obaveze, piše u obrazloženju zakona.

Kako se navodi u obrazloženju, objašnjava se da su fizička lica koja su posedovala oružane listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost, kao i pravna lica i preduzetnici koji su posedovali odobrenja za držanje oružja dužni da do 5. marta 2020. podnesu zahtev za izdavanje isprave zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja.

, jer, kako je naglasio, ne želi da ljudi budu drakonski kažnjeni zbog administraitvnih rokova.

Ministar Stefanović je dodao da novih rokova neće biti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.