Yahoo zabeležio gubitak od 99 miliona dolara

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2016, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo zabeležio gubitak od 99 miliona dolara

Yahoo, koji je u postupku prodaje svog ključnog internetskog poslovanja, izvestio je o gubitku u prvom tromesečju od 99 miliona dolara, a pali su mu i prihodi. Poređenja radi, u istom razdoblju prošle godine Yahoo je poslovao s dobitkom od 21,2 miliona dolara.

Prihodi te internetske kompanije pali su u razdoblju od novembra do kraja marta za 11,6 posto, na 1,08 milijardi dolara u odnosu na isto tromesečje 2015. No, taj pad bio je manji nego što su analitičari očekivali te >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je cena deonice Yahooa porasla u trgovanju nakon zatvaranja berze na Vol stritu za jedan 1 posto.

"S obzirom na sve izazove s kojima je Yahoo suočen kroz smanjenje broja zaposlenih i propast planova s Alibabom, uspeti isporučiti takve rezultate je vrlo pozitivna stvar", smatra analitičar iz kompanije JMP Securities Ronald Džozi.

U februaru je Yahoo objavio da traži kupce za svoju osnovnu delatnost - internetsko poslovanje, nakon što su propali planovi da proda svoj udeo u kineskom divu internetske trgovine Alibaba. Rok za slanje potencijalnih ponuda bio je ponedeljak.

Verizon, YP Holdings (bivši Yellowpages.com) i privatna kompanija TGP iskazali su interes da kupe internetsko poslovanje Yahooa. Vlasnik britanskog lista Dejlli mejl takođe razmišlja o ponudi u suradnji s drugim strankama.

"Naš plan za 2016. je čvrst početak i nastavak fokusiranja na delotvornost, smanjenje troškova i poboljšanje dugoročnog rasta", kazala je izvršna direktorka Yahooa Marisa Majer. "Zajedno smo napravili značajan napredak prema potencijalnim strateškim alternativama za Yahoo".

Tokom poslednjih nekoliko godina Yahoo je pokušavao držati korak s promenom okruženja u internetskom oglašavanju, no neki analitičari tvrde da nije uspeo ostati relevantan na mnogim svojim glavnim tržištima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.