Wizz Air očekuje veći profit u 2019.

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jun.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wizz Air očekuje veći profit u 2019.

BUDIMPEŠTA - Niskobudžetna aviokompanija WizzAir očekuje rast dobiti u ovoj godini nakon što je imala solidne rezultate za 12 mjeseci do 31. ožujka, prenosi Reuters.

Zračni prevoznik je optimističan da će biti bolji od konkurencije u kontekstu izazovnog radnog okruženja i viših troškova goriva u ovoj godini.

WizzAir se uglavnom fokusira na istočnu i centralnu Evropu, što znači da izbjegava intenzivnu konkurenciju na nekim popularnim mediteranskim rutama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << što je dovelo do smanjenja zarade za slične aviokompanije kao što su easyJet i Ryanair.

Zrakoplovna kompanija je priopćila da su kontrola zračnog prometa i aerodromska infrastruktura neki od najvećih izazova koje očekuju u ovoj godini.

Predviđa se da će neto dobit kompanije dostići 320-350 milijuna eura, nakon neto dobiti od 292 milijuna eura za godinu do 31. ožujka, u skladu s prognozama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.