Vujović: Priznanje za napore Vlade

Izvor: B92, 23.Feb.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Priznanje za napore Vlade

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da je odobrenje MMF za aranžman iz predostrožnosti priznanje za napore koje je uložila Vlada Srbije.

"To je veliko priznanje i za naš stručni rad i za rad premijera Aleksandra Vučića i cele vlade na putu reformi. Ovo je priznanje čitave međunarodne zajednice, za sve ono što smo već uradili", rekao je Vujović.

On je dodao da je značajno to da Srbija već ostvaruje tražene i impresivne rezultate, kakav je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smanjenje deficita.

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je danas Srbiji trogodišnji aranžman iz predostrožnosti.

Misija MMF-a postigla je dogovor sa Srbijom o aranžmanu iz predostrožnosti u vrednosti od oko milijardu evra, krajem novembra prošle godine u Beogradu.

Uslov za sklapanje aranžmana je sprovođenje ekonomskog programa koji obezbeđuje smanjenje fiskalnog deficita, reformu javnog sektora i zaustavljanje porasta javnog duga, odnosno njegovo dovođenje na silaznu putanju od 2017. godine.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a je ugovoren 2011. godine, ali je ubrzo obustavljen, jer Vlada Srbije nije sprovodila ono što je bilo dogovoreno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vujović: Odobrenje aranžmana je priznanje za napore Vlade

Izvor: Blic, 23.Feb.2015

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović ocenio je danas da je odobrenje Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za trogodišnji aranžman iz predostrožnosti veliko priznanje za stručni rad i napore koje je uložila Vlada Srbije..."To je veliko priznanje i za naš stručni rad i za rad premijera Aleksandra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.