Vujović: Kako smo pobegli od bankrota

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Kako smo pobegli od bankrota

Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je da su razgovori sa MMF uspešno završeni, da su rezultati dobri, a da ekonomija raste.

"Ovo su rezultati rada vlade i premijera. Od skoro verovatnog bankrota došli smo do sređenih finansija, do unapređenja u fiskalnom deficitu i prešli smo od resecije koja je pretila u pozitivan rast ekonomije", rekao je Vujović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstanvicima MMF.

On je dodao da se od danas okrećemo novim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadacima, a najveći su strukturne reforme.

Vujović kaže da je "neko samo pre godinu dana govorio da ćemo to ostvariti za 12 meseci, verovatno bismo mislili da boluje od hroničnog optimizma", a onda ocenio da je danas to realnost i da se danas okrećemo narednim zadacima.

"Mnogo smo se traduili, mnogo smo postigli, ali najteži zadaci u strukturnim reformama tek predstoje. Treba završiti privatizaciju preduzeća koja se nalaze u Agenicji za privaticiju, treba promeniti nivo efikasnosti javnih preduzeća i reformisati državu samu", naveo je Vujović.

Dodao je da se od danas okrećemo novim zadacima a da su najveći upravo strukturne reforme.

"Država 20 veka je za nama, a treba nam država 21. veka, elektronska država koja može da se efikasno nosi sa izazovima privrede, rizika u okruženju i svetu i koja može da reformiše sopstvenu privredu i poboljša život stanovnika", poručio je ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF: Dobri fiskalni rezultati Srbije

Izvor: RTS, 01.Sep.2015

Šef misije MMF-a Džejms Ruf ocenio je da program MMF-a u Srbiji donosi dobre rezultate i istakao kako je MMF revidirao rast BDP-a Srbije na 0,5 odsto jer očekuje da će se taj rast u narednom periodu ubrzati. Ministar finansija Dušan Vujović ističe kako najvažniji zadaci tek predstoje....

Nastavak na RTS...

MMF: Pozitivna ocena, o platama i penzijama u novembru

Izvor: NTV.rs, 01.Sep.2015

BEOGRAD – Ministar finansija Dušna Vujović ocenio je danas da su razgovori sa MMF uspešno završeni, da su rezultati dobri i da ekonomija raste, a šef misije MMF Džejms Ruf najavio da će o povećanju plata i penzija biti reči prilikom sledeće posete Misije Srbiji, u novembru ove godine.. „Ovo...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.