Vučić će prisustvovati otvaranju tehnološkog centra kompanije Rivian

Izvor: B92, 07.Dec.2022, 15:35

Vučić će prisustvovati otvaranju tehnološkog centra kompanije Rivian

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila Rivian.

Otvaranje centra predviđeno je u 11.00 časova, najavila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je ranije rekao Tanjugu da će u Srbiju doći američka kompanija Rivijan koja proizvodi električna vozila i da će pre kraja ove godine otvoriti 200 radnih mesta za inženjere, a onda 1.000 radnih mesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Vučić je istakao da je to važna vest i da je za dovodjenje Riviana bilo potrebno gotovo dve godine borbe.

"Pre kraja ove godine otvoriće 200 radnih mesta za inženjere, onda 1.000 radnih mesta. Ne zaboravite to je jedna od dve, ili tri najjače američke kompanije za proizvodnju električnih automobila. To je veliki uspeh za našu zemlju", rekao je predsednik Srbije tokom boravka u NJujorku, gde je u septembru učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

Rivian sa sedištem u Kaliforniji, poznat po proizvodnji električnih kamioneta i terenaca, u septembru je zvanično najavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Kompanija u Srbiji će, kako je ranije objavljeno, poslovati pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd.

Kompanija Rivian je osnovan 2009. i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih avanturističkih vozila.

Prvi modeli vozila su R1T, "pick-up truck" sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sedišta za sedam putnika.

Kako su mediji objavili, ta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti.

Vozila R1T i R1S opremljena su naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik: "Zvezdane staze" stigle u Srbiju - najinovativnija kompanija za e-vozila Rivijan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 05:09

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila Rivijan na Novom Beogradu, da su "zvezdane staze" stigle u Srbiju s obzirom da je došla jedna od najinovativnijih kompanija u svetu za e-vozila..."Danas sam prvi put osetio kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.