Vučić: Vlada spremna da poveća minimalnu cenu rada

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlada spremna da poveća minimalnu cenu rada

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je vlada spremna da prihvati povećanje minimalne cene rada sa 121 na 130 dinara po satu.

Vučić je kazao da to znači da će onaj ko prima minimalnu zaradu imati za nepunih 1.600 dinara veću platu, "što kada izračunate puta 12 meseci kao da je dobio 13. platu".

"Ja mislim da su to rezultati kojima možemo da se pohvalimo", rekao je Vučić nešto pre održavanja sednica Socijalno-ekonomskog saveta, na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kojoj treba da se donese odluka o povećanju minimalne cene rada.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, s kojim je pored ostalog razgovarao i o ekonomskim merama i perspektivama Srbije, rekao da vlada sprovodi uspešne ekonomske reforme i da je spremna da poveća cenu rada.

Podsetivši da je MMF na početku godine za Srbiju prognozirao rast od 1,2 odsto, a nekim drugim zemljama 1,8 odsto, Vučić je rekao da je Srbija ostvarila rast od 1,5 odsto, a neki drugi 1,3 odsto.

Dodao je da Srbija ima stabilne javne finansije i najveći suficit u regionu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.