Vučić: Sve što napravimo od oružja mi prodamo FOTO

Izvor: B92, 01.Jul.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sve što napravimo od oružja mi prodamo FOTO

U mestu Uzićima, kod Požege, počela je probna proizvodnja u Fabrici streljačke municije i opreme, u kojoj će se do kraja godine zaposliti 470 ljudi.

"Toliko se ratuje po svetu, toliko sukoba ima, sve što napravimo to prodamo" rekao je predsednik Aleksandar Vučić koji je prisustvovao početku probne proizvodnje.

Predsednik je rekao da očekuje da će izvoz namenske industrije Srbije 2020. godine premašiti milijardu evra godišnje.

U fabrici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je deo opreme iz Belgije, a Vučić je najavio da će se do kraja godine instalirati još opreme, za sve vrste municije malog kalibra.

"Proizvodiće se milion komada malokalibarske municije i 12 miliona velikokalibarske municije godišnje", rekao je Vučić i dodao da se za posao u fabrici prijavilo 2.000 ljiudi.

Početak izgradnje fabrike je bio aprila prošle godine, kada je rečeno da će u tu fabriku biti investirano 90 miliona evra. Investitor je firma Borbeni složeni sistem, deo Jugoimporta SDPR.

Početku proizvodnje prisustvoval su i ministri odbrane Aleksandar Vulin, i za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.