Vučić: Sutra isplata pomoći od 20.000 dinara

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 20:43

Vučić: Sutra isplata pomoći od 20.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra penzionerima biti isplaćena državna pomoć od 20.000 dinara.

Vučić je na predizbornom skupu u Užicu rekao da će 1. decembra novčanu pomoć dobiti i korisnici socijalne pomoć, kao i negovateljice.

Takođe je najavljena i jenokratna pomoć za srednjoškolce u iznosu od 10.000 dinara, rekao je Vućić i istakao da je to dokaz da Srbija ima novca.

"Zbog toga su oni tužni što ne mogu da opljačkaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su svoje vreme opljačkali. E, nećemo im dati da se vrate na pozicije iz kojih mogu da pljačkaju našu zemlju", poručio je Vučić.

Kako je ranije najavljeno biće isplaćena državna pomoć od po 20.000 dinara penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Takođe najavljena je isplata jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara za korisnike socijalne pomoći, kao i za osobe sa posebnim potrebama koje primaju novčanu podršku za tuđu negu i pomoć.

Vučić: Završava se najteža deonica auto-puta Miloš Veliki do Požege

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.