Vučić: Razmatraju se dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2020, 10:51

Vučić: Razmatraju se dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razmatraju dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede, kao što su ugostiteljstvo i hotelijerstvo, koji su najpogođeniji krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa.

"Moramo da pomažemo hotelijerima u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima", kazao je Vučić za TV Pink.

On je najavio i da bi, ukolilo se nastavi povoljna epidemiološka situacija, od sledećeg vikenda moglo da se produži radno vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ugostiteljskim objektima do jedan sat nakon ponoći, kako bi im se povećale mogućnosti za zaradu.

"Ja ih samo molim da plaćaju poreze, posebno PDV, da izdaju račune, jer su nam užasni rezultati koje sam video iz Poreske uprave, posebno kada su u pitanju pekare, ugostiteljski objekti, ali i samostalne trgovinske radnje", kazao je Vučić.

Podsetio je da su mala i srednja preduzeća dobila pomoć od države u iznosu po 1.150 evra po radniku za minimalnu zaradu u trajanju od pet meseci, istakavši da se ne vraća državi tako što se izbegava plaćanje poreza.

"Ekonomska situacija u Srbiji nije laka zbog virusa korona, ali je bolja nego drugde", kazao je on.

Vučić smatra da po svim trenutnim ekonomskim pokazateljima najbolju perspektivu od zemalja u regionu ima Srbija, pa Mađarska.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Od sledećeg vikenda moguće produženje radnog vremena kafića

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se razmatraju dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede, kao što su ugostiteljstvo i hotelijerstvo, koji su najpogođeniji krizom koju je izazvala pandemija..."Moramo da pomažemo hotelijerima u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima", rekao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.