Vučić: Predložiću da zajedno ustanovimo dan sećanja na žrtve

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Avg.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Predložiću da zajedno ustanovimo dan sećanja na žrtve

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić predložiće na predstojećoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču, zajednički dan sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

On je, na konferenciji za štampu, kazao da će na skupu 27. avgusta u Beču, ali i pre toga, predložiti svim liderima čije su zemlje učestvovale u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, da kod nas na Zapadnom Balkanu pronađemo jedan zajednički dan sećanja na sve žrtve, koje ne bismo razlikovale >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << po nacionalnoj pripadnosti.

Prema njegovim rečima svako bi mogao da pokaže jednako poštovanje prema žrtvama i svi bismo znali da su žrtve postojale na svim stranama.

Vučić je, inače, izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji su građani i Republika Srbija obeležili 20-ogodišnjicu velike tragedije u kojoj je ubijeno više od 2.000 Srba i u kojoj je proterano više od 250.000 ljudi.

"Mi smo to uradili na način da nikoga nismo vređali, nikom pretili,i ništa loše govorili. Na državnim proslavama nikakvih incidenata nije bilo, niti će ih biti, jer se mi sa poštovanjem odnosimo i prema našim komošijama i prema njihovim žrtvama. Ne može da se poredi šta će da uradi neko drugi koga država ni na koji način ne kontroliše", istakao je on.

On je apelovao na očuvanje regionalne političke stabilnosti i nastavak pomirenja u regionu, kao i iskrenih i suštinskih razgovora o problemima prošlosti, ali i na građane da se okrenu životnim problemima - ekonomskim reformama, onome što predstavlja budućnost za nas i našu zemlju.

"Od mržnje i iskopavanja rana iz prošlosti ne možemo i nećemo moći da živimo", poručio je Vučić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.