Vučić: Ponosan sam, došao nam je veliki šef

Izvor: B92, 21.Mar.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ponosan sam, došao nam je "veliki šef"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je srećan što je Vilijam Nuti, izvršni direktor NCR u Srbiji, kompanije koja počinje da gradi novi kampus u Beogradu.

"Posebno sam srećan što je danas ovde šef NCR za ceo svet, kako bih rekao 'veliki šef'“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će pričati s njim i da saradnja Srbije i NCR ima trostruki značaj.

"Prvo to je smanjenje nezaposlenosti, pod broj dva je povećanje privrednog rasta i pod tri – >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolazak stranih investicija, odnosno uvećanje stalnog posla. To je kompanija koja već četvrti put uvećava broj radnika“, rekao je on.

Vučić je rekao da NCR počinje da gradi kampus na Novom Breogradu koji bi trebalo da bude završen za 18 meseci do 24 meseca.

"Imaćemo nešto sa čim ćemo moći svi u Beogradu i u Srbiji da se ponosimo."

Vučić je naveo i da je plata u NCR oko 1.000 evra što je više od našeg proseka i da je ponosan što će u njoj raditi mladi i obrazovani ljudi.

"Posao za hiljadu i po uglavnom mladih i visokoobrazovanih ljudi, posao u kompaniji u kojoj su bruto plate u proseku oko hiljadu evra, i mogućnost da dalje uče i napreduju, velika je vest za našu zemlju. Sada američka kompanija zapošljava 2.134 ljudi, očekujem, da to bude 3.634 i da NCR bude možda najveći poslodavac u Srbiji", poručio je Vučić.

On je naveo da se Vlada Srbije borila da privuče NCR u Srbiji i da je će i dalje davati toj kompaniji podsticaje za novo zapošljavanje.

"Podsticaji za otvaranje novih radnih mesta su trostruko korisni - smanjuju nezaposlenost, doprinose povećanju rasta naše ekonomije i doprinose da kompanije koje već posluju u Srbiji šire poslovanje i privlače druge investitore", rekao je Vučić.

Vučić je prisustvovao potpisivanju ugovora sa američkom kompanijom NCR koja će u Srbiji otvoriti još 1.500 radnih mesta u naredne tri godine.

Ugovor o dodeli sredstava podsticaja za investicioni projekat: NCR Kampus - proširenje i konsolidacija poslovanja NCR u Republici Srbiji, u Vladi Srbije potpisali su ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor NCR za Srbiju Vladan Živanović.

Tako će NCR u Srbiji imati više od 3.600 stalno zaposlenih radnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ PRIMIO DIREKTORA NCR KOMPANIJE: Ponosan sam, došao nam je "veliki šef"

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2017

Oni počinju da grade kampus na Novom Beogradu..- Posebno sam srećan što je danas ovde šef NCR za ceo svet, kako bih rekao "veliki šef"- rekao je Vučić...Vučić je rekao da će pričati s njim i da saradnja Srbije i NCR ima trostruki značaj...- Prvo to je smanjenje nezaposlenosti, pod broj dva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.