Vučić: Pitanje gasa je rešeno

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 13:11

Vučić: Pitanje gasa je rešeno

Uz podršku Mađarske, Srbija je rešila veliki deo problema koji se tiču gasa.

To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

"Što se gasa tiče, uz podršku Mađarske smo rešili veliki deo naših problema. Srbija ima 588 miliona kubnih metara gasa u skladištima. Ne bi trebalo da imamo probleme tokom zime, bez obzira na povećanje cena", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Vučić.

O pitanju gasa takođe je govorio i predsednik Mađarske Viktor Orban.

"Ova stvar sa gasom je vrlo dobra. Srbija i Mađarska su zajednica. Srbija je uvek imala gas na raspolaganju, a sada mi dobijamo gas od Srbije. Vidite kako je sve isprepleteno u Evropi. Zahvalan sam predsedniku Vučiću za ovu saradnju", rekao je Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.