Vučić: Može bolje pet-šest puta

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Može bolje pet-šest puta

Sporazumi koji su potpisani u Astani važni su za Srbiju i doprineće jačanju saradnje sa Kazahstanom na ekonomskom planu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je dodao da će se raditi na tome da se obim robne razmene znatno poveća.

"Za mene je bila velika čast da vodim razgovore sa predsednikom Kazahstana Nurusltanom Nazarbajevom i da od njega dosta toga naučim. Nadam se da će on posetiti Srbiju sledeće godine", rekao je Vučić na pitanje novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazahstanske televizije o značaju potpisanih sporazuma u Astani.

On je dodao da pre dolaska Nazarbajeva u Srbiju dosta toga treba uraditi.

"Nadam se da u mnogim oblastima možemo da jačamo saradnju", rekao je Vučić, dodavši da su održani sastanci članova delegacija i kazahstanskih domaćina o saradnji u oblasti poljoprivrede, industrije, građevine, i oni o vojno-tehničkoj saradnji.

Vučić se nada da će biti moguće povećati obim robne razmene, koji je sada na niskom nivou.

"Nadam se da ćemo u narede dve godine moći da povećamo obim robne razmene za pet-šest puta", rekao je on.

Na pitanje šta konkretno može tome doprineti, Vučić kaže da ima dosta prozivoda koje Srbija može da kupuje od Kazahstana i obrnuto.

"To nije samo voće i povrće. Možemo zajedno da radimo i na preradi. Takođe, možemo mnogo toga zajedno da uradimo u oblasti vojno-tehničke saradnje. Kada sve to budemo postigli, nadam se, da će ambijent u kojem se odvija naša saradnja biti mnogo bolja i na visokom nivou", zaključio je Vučić.

Srbija i Kazahstan potpisali su u Astani više međuvladinih sporazuma, između ostalog i u oblasti građevinarstva, vazdušnog saobraćaja, saradnje u borbi protiv kriminala, politike mladih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.