Vučić: Možda sam bio nepristojan, ali ovo je šansa

Izvor: B92, 18.Jun.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Možda sam bio nepristojan, ali ovo je šansa

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je poseta predsednika Kine Si Đinpinga izvanredna prilika da se odnosi dve zemlje unaprede u svim sferama.

Vučić je naveo da će Srbija i Kina imati još mnogo zajedničkih infrastrukturnih projekata.

"Nadam se da se niste i da se nećete pokajati posle mojih pomalo i nepristojnih molbi da dođete u posetu Beogradu i Srbiji i da ćete osetiti iskreno prijateljstvo srpskog naroda na svakom koraku", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučić na sastanku sa Si Đinpingom.

Izrazio je nadu da je njegova poseta izvanredna prilika da se dobri politički odnosi dve zemlje unapređuju i u ekonimiji i u svim drugim društvenim sferama.

Vučić je rekao i da su Srbiji u saradnji sa Kinom tri oblasti od posebnog interesa, a da je jedna od njih saradnja u oblasti infrastrukture.

"Povodom puta 'Jedan pojas, jedan put" mi smo razvili izvanrednu saradnju u oblasti infrastrukture, gde su kineske kompanije završile veliki dunavski most i trenutno rade na izgradnji najvećeg broja deonica na Koridoru 11", rekao je Vučić.

Podsetio je da je danas potpisan i važan ugovor za izgradnju deonice Surčin-Obrenovac, koja će biti spona između Beograda i centralne Srbije.

Dodao je i da očekuje komercijalni ugovor za izgradnju pruge Beograd-Budimpešta.

"Mnogo toga u infrastrukturnim projektima nas još čeka", naglasio je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.