Vučić: Moliću, ali sam rekao - nemoj da vas teramo

Izvor: B92, 08.Maj.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Moliću, ali sam rekao - nemoj da vas teramo

Beograd -- Dok ne budemo konzumirali pet umesto dve milijarde kubnih metara gasa, mi nećemo biti razvijena zemlja, rekao je premijer Aleksandar Vučić u intervjuu za Prvu.

Vučić se osvrnuo na saopštenja Gasproma da počinje izgradnja Turskog toka, komentarišući da li to na neki način predstavlja dogovor Rusa i Evropljana.

"Dobar deo gasa ide ka Bugarskoj, mi bi voleli da preko Srbije ide ka Mađarskoj i Austriji”, rekao je Vučić.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi Srbija volela kada bi mogla da transferiše gas ka BiH i u neke druge zemlje, što bi doprinelo i našoj industriji.

Kada je reč o RTB Boru, kaže da ima mnogo planova.

“Primam neke od najmoćnijih i najvećih kineskih investitora. Kineski ambasador je na dnevnom nivou u mom kabinetu. Moliću ih za Bor, rekao sam mu - Nemojte da osećate pritisak, nemojte da mislite da vas teramo, naći ćemo neko rešenje”, rekao je Vučić, dodajući da su tri velike kineske firme zainteresovane za RTB Bor.

Vučić je rekao da će u narednom periodu insistirati na većoj fiskalnoj kontroli.

“Video sam želju da se neki predstave kao bolji ministri i potroše više novca, zato ću da insistiram na većoj fiskalnoj kontroli", rekao je Vučić objašnjavajući da povećanje može da bude zasnovano samo na rastu ekonomije i na dobriim rezultatima, a ne na političkim odlukama.

Vučić je dodao i da se nada da će novi predsednik vlade imati dovoljni snage da te trendove zaustavi.

“Sada napadaju 'e nije ti rast onolikav koliko si rekao', ali niko ne priča o padu, čekaju koliko će da bude rast, a ne pad, koliko će plate da rastu a ne padaju. Mora da bude i biće još mnogo bolje”, rekao je Vučić zaključujući i da ćemo uspeti da prosečna plata u Srbiji bude 500 evra.

Osvrćući se na predsedničke izbore u Francuskoj, odlazeći premijer je podsetio da francuske kompanije u Srbiji zapošljavaju 10.000 ljudi, a mnogo je i zainteresovanih za dalje investiranje u našu zemlju. Vučić je dodao da je upravo francuska kompanija jedan od favorita za dobijanje koncesije za aerodrom Nikola Tesla.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.