Vučić: Krojimo novi ambijent

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Krojimo novi ambijent

Beograd -- Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da investitori o Srbiji govore na najbolji način u smislu kapaciteta naše zemlje da "skroji" dobar poslovni ambijent.

On je istakao da se sada Srbija može pohvaliti uspešnim radom mnogih investitora.

Vučić je, obilazeći objekte kompanije Dajreks grup u Zemunu rekao da je sa predstavnicima te kompanije danas imao uspešan sastanak i dasu oni, što je veoma važno, najavili povećanje broja zaposlenih za 600 i nove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaposlene 2014.

On je primetio da se u toj kompaniji radi po najvišim standardima i u najboljim uslovima i dodao da je ta kompanija do sada uložila 20 miliona evra samo u infrastrukturu u tri mesta u Srbiji.

Prema Vučićevim rečima, za Srbiju je važno to što ta kompanija spada u one koji redovno plaćaju porez i daju doprinos srpskom budžetu. Država će toga, dodao je, podsticati dalja ulaganja.

"Država Srbija je spremna da pomogne Dajreksu", rekao je Vučić, ističući da je ta kompanija zainteresovana za distribuciju hrane, čime bi Srbija proširila tržište, ali i povećala prerađivačke kapacitete.

Predstavnici Dajreks grupe su istakli da su veoma zadovoljni poslovnim okruženjem, da u Srbiji vide budućnost i najavili su dupliranje kapaciteta.

Vučić se osvrnuo i na ekonomske mere koje bi trebalo da budu objavljene u ponedeljak, rekavši da nema nikakve svađe u vladajućoj koaliciji već da su na stolu brojne ideje, a da je namera da se ne prođe "baš kroz sve najteže mere, koje preporučuje MMF".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Država je spremna da pomogne "Dajrekt grupi"

Izvor: Press, 04.Okt.2013

Vučić je, obilazeći objekte kompanije Dajrekt grup u Zemunu rekao da je sa predstavnicima te kompanije danas imao uspešan sastanak i dasu oni, što je veoma važno, najavili povećanje broja zaposlenih za 600 i nove zaposlene 2014. .. On je primetio da se u toj kompaniji radi po najvišim standardima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.