Vučić: Do 2025. godine – prosečna plata biće 1.024 evra

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 11:01

Vučić: Do 2025. godine – prosečna plata biće 1.024 evra

Gostujući na Jutarnjem programu TV Prva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ima 2,3 milijarde evra stranih direktnih investicija.

To je iznad nivoa prethodne godine koja je po tom pitanju bila rekordna sa 4,4 milijarde evra.

"To je ono što nas uz još neke stvari drži visoko i snažno podignutu srpsku ekonomiju na pijedestalu evropskoh ekonomija", rekao je Vučić.

O Vojsci Srbije

Vučić je rekao da se ulaže ogroman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novac u vojsku, da su troškovi u milijardama evra i naglasio je da je to sve transparentno. Rekao je da su sve rezerve popunjene - gorivo, hrana... - i da se obezbeđuje dodatna municija.

"Mi smo sve rezerve nafte i naftnih derivata popunili 100 posto. Imamo rezerve hrane podignute na 100 posto. Nastavljamo sa razvojnim programima kroz našu vojnu industriju", rekao je on.

Podsetio je da smo kupili američke "hamere" na koje postavljamo "mistrale".

"Uzeli smo 118 hamera od Amerikanaca, 66 je stiglo. Na to smo nakačili i mistral, negde kornete…Sve što danas leti u srpskom vazduhoplovstvu je do zuba naoružano. Mi smo ranije imali letelice koje su služile samo za transport, danas imamo čak i te do zuba naoružane tako da mogu da se suprostave svakom i na zemlji i u vazduhu”, rekao je Vučić.

O rastu plata

Podsetio je da do 2012. ništa nije odrađeno ništa od bolnica i kliničkih centara, da je sada situacija mnogo drugačija. Kaže da je 11 puta više dece poslato na lečenje u inostranstvo sada nego pre 11 godina.

Prosečna neto zarada 2012. godine bila je 452 evra u Beogradu, a danas je 931 evro - više nego dvostruko više, obavestio je Vučić pokazavši grafikon.

Broj vrtića je porastao sa 276 na 731 u Beogradu, došlo je do drastičnog pada nezaposlenosti.

Kad je prosečna plata u Srbiji u pitanju, 2010. je bila 331 evro, u maju 2023. je bila 735 evra, do 2025. biće 1.024 evra, najavio je on.

Broj nezaposlenih pao je za 400.000 ljudi od 2012. godine, objasnio je i dodao da to znači da je pao još više, jer sada u Srbiji ima manje ljudi.

"Više od pola miliona je više zaposleno nego tada", rekao je Vučić.

"Imamo tri naučna instituta"

Podsetio je da su do sada napravljena tri naučna instituta.

"Naučno-tehnološki park nismo imali, a sada imamo četiri i gradimo peti na Torlaku. Nijedan naučni institut nije napravljen u vreme vlasti DS, a sada imamo tri", kazao je.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Do 2025. godine – prosečna plata biće 1.024 evra

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Jul.2023

SRBIJA – Gostujući na Jutarnjem programu TV Prva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ima 2,3 milijarde evra stranih direktnih investicija. To je iznad nivoa prethodne godine koja je po tom pitanju bila rekordna sa 4,4 milijarde evra. “To je ono što nas uz još neke stvari...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.